maandag 10 mei 2010

Lexie en de pil

Om de draad van vorig jaar op te nemen. Lexie is sedert vele maanden aan de pil, waardoor ze niet de hele tijd ligt rond te rollen en te kermen. Dat deden we vooral omdat de dierenarts erop wijst dat dat in het belang is van de hormonenwinkel van juffrouw plekskes. Voor haar kiekekot. Ik heb nooit winkels of kippen in haar buurt gezien, maar ik zal het maar voor waar aannemen.

Intussen heeft de rest van de familie berekend dat het beste moment om mama te worden (in het geval van Lexie althans) zich situeert eind augustus, begin september. Daarna volgt de langste periode van het jaar waarop de hele familie ononderbroken thuis is terwijl moet gezorgd worden voor een jong poezengezin. Dat betekent dat Lexie bij een vriend mag gaan logeren in de loop van de maand juni. Juist: tijd om eens uit te pluizen met wie ze zo snel mogelijk penvriendin kan worden.

De familie is streng. Hij moet van goede komaf zijn, aantoonbaar op perkament. Hij moet ook voorzien zijn van alle accessoires waarover een beroepskater moet beschikken (?) en het moet vooral een lieve poes zijn die er goed uitziet. Niet te wild maar ook niet te sullig, strak in het streepjes- of bolletjespak. Papa dringt ook aan op een karaktervolle kop. Hopelijk bedoelt hij daarmee niet zo'n kop als die van de akteur van Dalziel en Pascoe !